• fg3.jpg
  • fg1.jpg
  • fg2.jpg
  • fg4.jpg

Frits Goosen

Frits J. Goosen (13 december 1943, Hilversum) is één van de toonaangevende impressionistische kunstschilders van dit moment. Hij tekende en schilderde al op jonge leeftijd en mocht geregeld een kijkje nemen in het atelier van de schilder Stephen Kip die bij hem in de buurt woonde. Een opleiding in die richting liet de financiële situatie thuis niet toe. Het schilderen heeft Frits Goosen zichzelf in de loop der jaren aangeleerd: hij is een autodidact. Na zijn schooltijd heeft hij zijn dienstplicht vervuld als seiner bij de marine.
Daarna trad F. J. Goosen in dienst bij schuitenvoerderij O. Hansen & Zn. te Amsterdam waar hij 11 jaar werkte. Tekenen en schilderen bleven zijn grote passie en in 1976 waagde hij de stap tot professioneel kunstschilder.

Lees meer...

Hermien Buytendijk

Hermien Buytendijk werd geboren in 1948 in Groningen. Het grootste deel van haar jeugd bracht ze door in Heerlen. Haar opleiding tot klinisch psycholoog werd kort onderbroken door de teken- en schilderlessen die ze kreeg van de kunstenaar Harry Koolen (1904-1985). Na haar studie succesvol te hebben afgerond volgde ze etsles op de Vrije Academie van Den Haag van 1975 tot 1979. In 1988 kreeg ze een keramiekoven, haar hobby groeide al snel uit tot een dagtaak. Haar eerste tentoonstelling was in 1991. Sindsdien exposeert ze regelmatig.

Lees meer...

Tineke Bot

Tineke Bot werd geboren in 1945 in Hilversum. Teken- en schilderles volgde ze bij Bob ten Hoope (geb. 1920), met het beeldhouwen werd ze op weg geholpen door Mari Andriessen (1897-1979). Naast bronzen maakt Tineke grafiek, aquarellen en schilderijen.
Sinds haar eerste grote solo tentoonstelling in Laren (NH) in 1974 is haar werk geëxposeerd in o.a. Amsterdam, Den Haag en Den Bosch. Hierna volgden al snel tentoonstellingen in het buitenland waaronder in Parijs, Lyons, Grenoble, Albertville, Athene en Bazel.

Lees meer...